Centre Gestor del Projecte

 

 

La finestra Centre Gestor del Projecte permet gestionar totes les dades referents a un projecte. Conté la llista de fitxers de taules de citacions (font i de treball) i permet relacionar cada taula amb l'Editor de Citacions. Paral·lelament, mostra els tesaures (taxonòmics i bibliogràfics) lligats al projecte i permet la seva edició.

 

1. Panells del Centre Gestor del Projecte

El Centre Gestor del Projecte conté quatre pestanyes que porten a panells diferents:

  1. Taules Font: Llista els arxius de taules de citacions associats al projecte com Taules Font.
  2. Taules de Treball: Llista els arxius de taules de citacions associats al projecte com Taules de Treball.
  3. Tesaure Taxonòmic: Tesaure de tàxons complert del projecte. Tots els arxius tesaure de tàxons es mostren conjuntament a l'estructura d'arbre. Només es pot consultar, ni modificar.
  4. Tesaure Bibliogràfic: Taula del tesaure bibliogràfic. Cada fila correspon a un treball bibliogràfic. Tots els arxius del tesaure bibliogràfic es mostren conjuntament en una sola taula.

 

2. Accions principals del Centre Gestor del Projecte

2.1 Menú Llista de Taules

Les opcions en el menú Llista de Taules disponibles només per a les taules de citacions, tant font com de treball, són:

  • Per copiar taules i així poder-les després enganxar com a taules font o de treball s'ha de seleccionar Copiar.
  • Per retallar les taules eliminant-les de la llista actual podent després enganxar-les com taules font o de treball hi ha l'opció Tallar.
  • Un cop copiades o retallades una selecció de taules, es poden afegir a la llista de taules font o de treball seleccionant Enganxar. Si s'intenta enganxar a una llista de taules de citacions una taula ja existent en aquesta, apareixerà un diàleg en que s'haurà d'indicar el nou nom que se li donarà a l'arxiu on es guardarà la taula.
  • Les taules poden ordenar-se segons el nom de l'arxiu que les conté Ordena Taules per Nom.
  • Les taules es poden mostrar en format text ("arxiu" - "directori"), seleccionant Mostra la Llista en Text.

2.2 Menú Projecte

Les opcions del menú Projecte permeten actuar sobre el projecte i activar-lo:

  • Si es volen editar les propietats i valors constants definits pel projecte s'ha de seleccionar Editar Opcions del Projecte. Un cop fet això s'obrirà el Diàleg d'Entorn on trobarem les opcions de configuració de totes les característiques del projecte.
  • Un cop fets els canvis pertinents es pot seleccionar Carrega Recursos del Projecte per carregar en memòria els diferents tesaures, l'idioma seleccionat i la resta d'opcions del projecte. Aquesta opció es crida automàticament en obrir un projecte qualsevol i és equivalent a seleccionar Aplicar al Diàleg d'Entorn.

2.3 Manipulació de Taules de Citacions

De cada taula de citacions podem veure:

  • El nom de l'arxiu.
  • El directori en que es troba.
  • La mida de l'arxiu.
  • Una columna Comentaris on es podrà escriure un text que quedarà annexat a la taula de citacions per aquest projecte..

Si es vol afegir al projecte arxius de taules de citacions ja existents, s'ha de pitjar el botó Afegir. Els fitxers seleccionats s'inclouran a la llista de taules i quedaran referenciats dins del projecte. Per editar una de les taules de citacions de la llista s'ha de seleccionar l'arxiu desitjat i pitjar el botó Editar o pitjar dues vegades el botó esquerra del ratolí, obrint així l'Editor de Citacions. El botó Esborrar elimina la taula seleccionada de la llista de taules associades al projecte sense eliminar físicament l'arxiu de dades. Per crear noves taules font podem pitjar el botó Nova i s'obrirà l'Editor de Citacions amb una nova taula de cites buida.

2.4 Arbres Taxonòmics. Visualització de nodes.

La taxonomia es mostra com una estructura jeràrquica de tàxons representada de forma arbòria. Els noms dels tàxons sinònims (aquells en que el codi intern és diferent al codi del nom) apareixen en vermell a l'arbre, amb el nom del tàxon vàlid entre claudàtors. L'arbre taxonòmic es el mateix que a l'Editor de Tàxons pel que es recomana veure la secció del manual Editor de Tesaures de Tàxons per una descripció més acurada dels camps mostrats.

Pitjant el botó dret del ratolí en un determinat node d'un tàxon, apareix a la dreta un diàleg on el node es descriu (mostrant un panell de node no editable, al contrari que a l'Editor de Tesaures de Tàxons). Aquesta propietat dels nodes als arbres facilita la inspecció del tesaure sense necessitat d'obrir l'arxiu a l'editor.

 

Torna a l'index de continguts de FAGUS

Última actualització 12.12.2003